Bademli Güllaç Videolu Yapılışı

Bademli Güllaç Videolu Yapılışı

İftar sofralarının vazgeçilmezi olan güllaç Türk mutfağına özgü lezzetlerden biridir. Güllaç damak zevkine göre içindeki malzemeler değiştirilerek de yapılabilir. Peki, Bademli Güllaç nasıl yapılır?

Bademli Güllaç Yapmak İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?

5 adet güllaç yaprağıBademli Güllaç Videolu Yapılışı

5 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

Üstü ve Arası İçin

1 kase toz fıstık

1 kase badem

1 kase vişne

 Bademli Güllaç Videolu Yapılışı

Beş su bardağı süt tencereye boşaltılır. Bir su bardağı toz şeker üzerine ilave edilir. Ocağın altı yakılır ve süt kaynama noktasına gelene kadar karıştırılarak bekle Bademli Güllaç Videolu Yapılışınir. Süt kaynama noktasına geldiğinde ocağın altı kapatılır. Daha sonra bir borcam vb. bir kabın içine bir adet güllaç yaprağı elle parçalara ayrılarak yerleştirilir. Üstüne tencereden iki kepçe kadar süt alınıp dökülerek güllaç yaprağı ıslatılır. Islatılan güllaç yaprağının üstüne bir adet güllaç yaprağı daha yerleştirilir.

İki kepçe kadar süt üstüne dökülerek ıslatılır. Süt ile ıslatılan güllaç yaprağının üstüne bir güllaç yaprağının yarısı daha yerleştirilip yarım kepçe kadar süt üzerinde gezdirilir. Bir kase kadar olan bademler bol bir şekilde güllacın üstüne serpiştirilir. Daha sonra yarım kalan bir güllaç yaprağı ve diğer güllaç yaprağından bir kaç parça daha koparılarak üzerine yerleştirilir. Yerleştirilen güllaçlar 3-4 kepçe kadar süt ile ıslatılır. Son olarak kalan güllaç parçaları da borcamın içine yerleştirilir.

Tencerede kalan bir miktar süt güllaç yapraklarının üzerine dökülür ve güllaç yaprakları ıslatılır. Biraz sulu gibi gözüküyor olabilir ama güllaç yaprakları sütü içine hızlı çektiğinden sulu görünümü düzelecektir. Bir çatal yardımı ile güllaçların üzerine bastırmanız kuru kalan kısımların ıslanmasına yardımcı olacaktır. 3- 4 dakika kadar sütünü çekmeye bırakılmalıdır. Daha sonra toz fıstık ve vişne görsel zevkinize göre üzerine yerleştirilerek süslenir.