referanskodu.com

Trbinance Kayıt Olma


Kripto para birimlerinin en güvenli borsa adresi trbinance  kullanıcı sayısı 107 milyonu aşmış bulunmaktadır. Trbinance sayesinde yüzlerce bitcoin alabilir satabilirsiniz. Türkiye’de de en yüksek kullanıcı sayısına sahiptir. Kripto para borsası, bütçe hacmi ve gelecek güvencesine inandığı ülkelerde borsa kurmaktadır. Türkiye kripto para borsası tribinance hacmi her geçen gün hızla büyümektedir. İster global binance ister trbinance üye olduktan sonra güvenle işlemlerinizi yapabilirsiniz. Her iki hesap arasındaki tek fark global borsa hesabından havale, EFT yapılamamasıdır. Bu hesaptan global işlemler yapılabilmektedir. Ancak her iki hesaba da üye olduğunuz takdirde hesaplarınız arasında yapacağınız işlemlerden ücret alınmamaktadır. 

Global Binance ve Trbinance Farkları 

Bitcoin piyasasından en güvenli adres olarak bilinen trbinance, kolalıkla kayıt olabilir bitcoin, alt coin  ya da tl işlemlerinizi yapabilirsiniz. Üyelik sırasında size seçenek sunulmaktadır. “Binance Global hesabı aç” ya da “Binance Tr hasabı aç” butonundan hangisini arzu ediyorsanız tıklayın.  Ya da her ikisine birden kayıt olabilirsiniz. Tr binance kayıt olma işlem adımlarını takip ederek kaydınızı tamamlayabilir, güvenle işlem yapabilirsiniz. Global binance ve Trbinance arasındaki tek fark binance.com adresine havale yapamazsınız. Global hesaba sadece ininal, advcash, papara veya kredi kartıyla para yatırılabilmektedir. Fakat global binance avantajı da yok değildir. Geniş market ağı, vadeli coin işlemi, anında alım-satım ve coin faizi seçenekleriyle tercih nedeni olmaktadır. 

Trbinance Üyelik Avantajları   

Global para borsaları Türkiye pazarında işlem hacmi ve kullanıcı sayısını göz önünde tutarak Trbinance kripto para borsasını kurmuş bulunmaktadır. Uluslararası işlemlerde büyük kolaylık sağlayan sistem kullanıcılarına da pek çok avantajlar sunmaktadır. İster global binance ister trbinance kullanıcısı olun hesaplar arası işlemlerinizi ücretsizi yapabilme avantajınız bulunmaktadır. Hesaplarınızın güvenliği sizin doğru bilgilerle kayıt olmanıza bağlıdır. Trbinance hesabınızdan güvenle 7/24 havale, EFT  işlemlerinizi yapabilir, bitcoin ve yüzlerce  alt coin arasından dilediğinizi alabilirsiniz. 

Türkler ve Trbinance İlişkisi

Global kripto para borsası, global binance’ nin Türkiye Pazar ölçeğine inanarak kolay kripto para borsası Trbinance kurmuş bulunmaktadır. Türklerin binance’yi bu kadar benimsemesinin en büyük nedeni kolay kullanımı ve güvenilirliğidir. Ayrıca iki farklı ara yüzle hizmet vermesi ayrıca kolaylık sağlamaktadır. Basit ve ileri seviye şeklinde sunulan ara yüzler borsasının mobil app’i de ayrıca avantaj sağlamaktadır. Global binance ve Trbinance hesapları arasında yapılan tranfer ücretleri tamamen ücretsiz olarak yapılabilmektedir. Kripto para borsasının gelecek vadeden, büyüme hacmi gelişmesini öngördüğü ülkelerde borsa kurmaktadır. www.bitcoinsatinal.co/tr-binance-uyelik/ adresi 7/24 hizmet ve bilgi alabileceğiniz adrestir. 

Binance

Binance Hakkında Güncel Bilgiler

Kripto paraların işlem gördüğü bir platform olan Binance’nin nerede ve kimin tarafından kurulduğu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Çin’de kurulan Binance aynı zamanda CEO’su olan Changpeng Zhao tarafından kuruldu. Bu platformun Japonya ve Tayvan gibi Uzak Doğu ülkelerinde birçok şubesi bulunmaktadır. 

Binance Ne Zaman Kuruldu? 

Genel merkezi Malta’da olan Binance’nin kuruluş tarihi 10 Haziran 2017’dir. Yaklaşık 4 yıldır hizmet veren Binance’nin kurucu ortakları ise Changpeng Zhao ve Yi He’dir. 

Binance Üye Sayısı Kaç? 

Binance’nin Türkiye’deki üye sayısı yaklaşık 1 milyonken, dünya genelinde bu sayısı 112 milyondur. 

Binance Kayıt İşlemleri 

Binance’ye kayıt olma işlemleri hem e-posta üzerinden hem de cep telefonuyla pratik bir şekilde yapılabilir. Hesap açma sürecini başlatmak  için öncelikli olarak nerede yaşadığınızı belirtmeniz gerekiyor. Daha sonra e-posta ve şifre girilerek saniyeler içerisinde siteye üye olunabilir. İsteyenler e-posta güncellemelerine abone olarak en son yeniliklerden haberdar olabilir. 

Binance’ye üyelik işlemlerini cep telefonu üzerinden yapanlar ise telefonlarına gelen kodu yazarak üyeliklerini aktive edebilirler. Daha sonrasında cep telefonu / e-posta ve şifre ile siteye giriş yapılabilir. 

Binance’a Nasıl Para Yatırılır? 

Binance’a hem banka hem de kredi kartı ile para yatırılabilir. Binance sitesine girerek ”bakiye ekle” butonuna tıklayarak da para yatırma işlemleri kısa sürede tamamlanabilir. Cüzdan adresine havale ya da EFT yaparak para çekilebilir. Para çekme işlemini başlatmadan önce ağ seçilmelidir. TRC20 ve BEP20 ağı, mevcut seçenekler arasında yer alıyor. 

Binance’de Alım Satım Kuralları Nelerdir? 

Kripto ticaretinde başarılı olmak isteyenler Binance alım satım kurallarını bilmeli ve bu kurallara uygun bir şekilde strateji geliştirmelidir. BNB ve BTC piyasalarında yer alan minimum alım – satım miktarı ve minimum miktar artışı göz önünde bulundurularak işlem yapılmalıdır. Bunun dışında dikkat edilmesi gereken diğer kurallar şu şekilde sıralanabilir: 1- Minimum Emir Büyüklüğü 2- Minimum Fiyat Hareketi 3- Maksimum Piyasa Emri Miktarı 

Binance’de Finans İşlemleri 

Binance’de farklı finans işlemlerini birlikte yapmak ve daha fazla kazanmak mümkün. Liquid Swap ile likide sağlayıcısı olmak ve Binance pay ile komisyonsuz kripto göndermek, ilk seçenekler arasında yer alıyor.

Daha fazla ödül madenciliği yapmak isteyenlerin ilk tercihi  Binance Pool. Binance pool ile havuza bağlanılabilir ve daha fazla kripto ödülü kazanılabilir. Kriptolarını dönüştürmek isteyenler Binance VISA kart üzerinden işlem yapabilir. Staking ve Lapuncpool da Binance’nin geniş portföyünde yer alıyor. 

Binance Güvenilir mi? 

Henüz kripto borsasına yeni girmiş olan kişilerin sıklıkla sorduğu soruların başında binance güvenilir mi sorusu geliyor? Avrupa ve Asya ülkelerinde onlarca şubesi ve yüz milyondan fazla üyesi bulunan Binance, en güvenilir borsa platformlarından biridir. Kullanıcılar haftanın 7 günü, 24 saat, güvenli bir şekilde para yatırabilir ve para çekme talebinde bulunabilir. 

Red Pulse Coin Hakkında

Çin Piyasaları İçin Yeni Nesil İstihbarat ve İçerik Ekosistemi: Red Pulse Çin’in finansal ve sermaye piyasalarını kapsayan bir piyasa istihbarat platformudur. Açık Araştırma Platformu olarak tanımlanır. Endüstri uzmanlarını, uygulayıcılarını ve profesyonelleri bir araya getirerek görüşlerini ve analizlerini küresel bir kitleye paylaşır. Red Pulse bilgi ve araştırma paylaşımı için yeni nesil ekosistem inşa ediyor. Profesyoneller tarafından profesyoneller için satın al kaydının hızlıca girilebilmesi için üretildi.

Red Pulse Nedir?

Araştırma İçin Ekonomi Paylaşıldı: Çin ekonomisi, halihazırda nominal GSYİH bakımından dünyadaki en büyük ikinci ve satın alma gücü paritesi (PPP) bakımından 1. Ancak, yatırım ve sanayi katılımı için bir pazar olarak, anlamak inanılmaz derecede zor. Bu bağlantı kesme, bu bilgi açığını ortadan kaldırabilecek platformlar ve hizmetler için büyük bir fırsat sunmaktadır. Sorun, birkaç kritik koşul tarafından çözülmesi daha zor hale getirilmiştir.

Araştırma İçeriği Ekosistemi: Araştırma içeriği ekosistemi bugün olduğu gibi bozuldu. Araştırma işletmesinin ekonomisi, içerik üretiminde (Red Pulse satış tarafı araştırması) ve içerik dağıtımında (büyük finansal terminaller) birkaç önemli oyuncu tarafından yönetilmektedir. Daha küçük ve bağımsız araştırma üreticileri, “tamamen yiyebilir” fiyatlandırma modeline zorlanan büyük ve küçük tüm finansal kurumlar gibi kaybederler. Doğruluk ve Şeffaflık: Çin’in finans piyasaları ve endüstrileri hakkında bilgi kaynakları bol olsa da, bilgi doğruluğu ve şeffaflık sorunlardır. Ortak tema, Çin pazarı uzmanları ve saygın haber kaynaklarının sabahları bir pazar rivayeti hakkında rapor vermesi, sadece öğleden sonra reddedilmesidir. Tüm gürültüler arasında kimin ve neye güveneceğini bilmek zor. Coin piyasası da Çin için gelecekte daha güçlü hal alacaktır.

Red Pulse Güvenilir Mi?

Bilgi bombardımanı: Çin, dünyadaki en hareketli ve internet bağlantılı toplumlardan biri haline gelmeye başladığı için, piyasa bilgileri artık sadece her zaman ortaya çıkmayacak, aynı zamanda ortalama bir analistin insani olarak işleyebileceği şeyden çok daha fazla. Bu bilgi aşımı fenomeni, Çin’e özgü değilken, analistlerin işini daha da zorlaştırdı. Araştırma süreci ölçeklendirilmek isteniyor.

Red Pulse, başlangıçta Çin’in sermaye piyasalarına odaklanan yepyeni bir içerik üretim, dağıtım ve tüketim platformuna güç kazandıracak bir sembol olan RPX’i tanıtacak. Vizyon, RPX jetonunun kolaylaştırdığı bir doğrudan teşvik ekosistemi oluşturmak ve küresel bir meslektaş topluluğu oluşturmaktır. Bazı coinler maalesef binance ‘de yer almamaktadır.

Aynı zamanda, Kırmızı Pulse, platform yapısının editoryal gözetimini sağlayarak, adil ve şeffaf bir teşvik sistemi uygulayarak ve uzman araştırmacı katkıları olarak seçkin araştırma üreticilerini onaylayıp onaylayarak kaliteyi korur. RPX, tüketicilerin ve üreticilerin Çin pazarındaki içgörüye yönelik artan talep ile uyumlu hale gelmesine ve böylece Çin coin ekonomisinin yükselişinden faydalanmasına yardımcı olmaktadır.

Red Pulse bu sorunları, teşviklerin basitleştirilmesini sağlayan ve araştırma üreticilerini değerli bakış açılarıyla doğrudan telafi eden, araştırma tüketicilerinin kendileriyle en alakalı araştırmaya erişebilmelerini sağlayan, çığır açan bir araştırma içeriği platformu oluşturarak çözmektedir. Özel portal, gerçek zamanlı feed ve 6 yıllık arşivlenmiş ve etiketlenmiş araştırmaya erişim sağlar. Araştırma içeriği genel Makro, Finans, Teknoloji ve İnternet ve Tüketici sektörlerine kategorize edilerek şirket, ticker, konu ve alt sektörlere dayalı olarak 4,000+ etiket eklenmiştir.

Bartender Yazılımı

Dünyanın her yerinde kurumların kullanımına geçtiği bartender yazılı ile ilgili birçok özellik ve görevleri bulunmaktadır. Bartender full uygulama sayesinde etiket, barkod, RFID etiketler, plastik kartlar ve daha sayılabilecek pek çok şeyin yazdırmasını ve denetimini dikkate alarak; güvenliği, verimliliği ve uyumluluğu geliştirir. Yaklaşık olarak 20’den fazla dil seçeneği sunan uygulama dünya genelinde her alanda talep gören bir yazılım olarak da görmekteyiz. Dil seçimi sayesinde yerel ve istediğini aşamada uygulamayı halletmek daha mümkün hale de gelmektedir. Hazırlanış olarak önceden tanımlanmış yazılımı ve hazırlanan sayısız ürün sayesinde tek mouse basım hamlesi ile tasarıma ekler ve  hemen etiket hazırlanmasını sağlar.

Bartender kullanımı

Bartender pro kullanımı mouse hareketleri barkodları, metinleri ve grafikleri deneyimli kişilerce dönüştürülerek en son işlem halini alır. Bu sayede taşıyıp bir kaç aşamada uygulama sağlanır. Son derece dikkatle hazırlanan pop-up menüleri halinde gelişmiş içerikleri ile anlaşılması kolay bir uygulama olarak görülmektedir. Bilmeyenler için de bartender kullanımının sağladığı geri tuşu ile yapılabilecek hataları deriye alabilir ve düzeltebilirsiniz. Bu uygulamayı en iyi bilenler için ise son derece hızlı bir sürece tanıklık etmektedir.

Uygulamanın etiketi görünümü, tipi, grafikleri, metnin ebatları ve barkodu üzerinde tam bir hâkimiyetle kontrol sağlamaktadır. Nesneleri istediğiniz yerde konumlandırıp istediğiniz yöne çevirerek bir derece keskinliği ile istediğiniz hamleler dahilinde dönüştürebilirsiniz. Kesinlikle hayal gücünüzün eşliğinde sınırlanan bu aşama oldukça uygun bir devrimin kapısını aralamaktadır. Tasarım modu ile keskin gerçek zamanlı görünüme sahiptir. Dış veri kaynaklarını da okuyabilen uygulama modu hareketi ile de okumanız mümkün olacaktır.

Kullandığınız etiketler ile yan boşluklar, ara boşluklar program tarafından size sorularak uygulama yapılır. Bartender yazılımı sayesinde uygulama yönünden birçok şansı ve kolaylığı bizlere sunarak oldukça zaman kazancı sağlayarak ilerleme sürenizi sizin istediğiniz en kısa ve çözüm odaklı ayarlamanız için olanak verecektir. Bartender ile dört sürümü sayesinde tek başına çalışan ve başka uygulamaların olağan durumları yazdırma ve aynı zamanda pazarlama çözümlerine ulaşarak uygulamayı sona sürükler. Dünyanın her yerinde uygulanan bu yazılım destekli olması da yükselişine sebep olmaktadır.

Klima Tavsiye İle Alınmalı

Çok sıcak yaz günlerinde, klimalı ortamlar aranır. Bu ortamlarda büyük bir rahatlama oluşturulur. Bu rahatlama için, klima önerileri tercih edilmelidir. Önerilerle hareket edenler, işi bilenlerle hareket edenler, en iyi neticeyi yakalar. Bu nedenle klima tavsiyeleri sunulmuştur.

1-Servisiniz satış öncesi ve sonrası sizi mağdur etmemelidir. Güvenilir olmalı, garanti şartlarında size avantajlar sunmalıdır. Bu şekilde rahat edersiniz.

2- En iyi klimadan bu işin uzmanı servisler anlar. Bu nedenle klima seçiminde, uzman yetkililer tercih edilmelidir.

3- Klima alacağınız ortam tam olarak tasvir edilmelidir. Büyüklüğün tam olarak tespit edilmesi, en verimli klimayı almanızda etkilidir. Ortama göre büyük klima, çok çalışır ve çok soğutur. Fazla enerji harcar. Ses yapmaya başlar. Bu nedenle salon tipi klimalar büyük ortamlar için alınmalıdır. Küçük ortamlar için split tipi alınmalıdır.

4- Enerjiden tasarruf etmek istiyorsanız, A enerji klima alın. İçten dışa, dıştan içe enerji aktarım konusu ile ilgili olan EER-enerjili ya da COP performans yüksek olmalıdır. Enerjinin etkili olması, verimli klima demektir. Verimli çalışan klima için verimli enerji gerekir.

5- Kış aylarında da iyi kullanmak için, ısıtması iyi olan klimalar seçilmelidir. Bu nedenle inventer klima tercih edilmelidir. -15 derce soğuğu kıran, inverter klimalar, yaz aylarında da serinletme yapmaktadır. Bu şartlara bakarak, klima alırken dikkat edilmesi gerekenler meselesi, daha iyi tahlil edilmelidir.

6- Nemle mücadelede nem alma özellikli klimalar tercih edilmelidir. Çok sıcak olmasa da ortamın nemli olması da insanı rahatsız eder. Bu nedenle, sıcaklık ayarı yanında nem ayarı olan klimalar tercih edilebilir. Bu klima tavsiyesi, nemli ortamlar için dikkat edilmelidir.

7-Filitresi klasik olan klimalar, toz ve poleni temizler. Ancak yeni çıkan filtreler toz, polen ve alerjik partikülleri de temizlemektedir. Bu özelliğe dikkat etmek, daha sağlıklı ortam demektir. Sağlıklı ortamlar için klima alırken dikkat edilmesi gerekenler maddesi dikkate alınmalıdır.

8- Havayı temizleyen, ısıtan ve soğutan neo plasma özelliği, sağlıklı ortamlar için tercih edilebilir. Filtresi normallere nazaran temizlenmeye ihtiyacı yoktur. Elektrik tasarrufu sağlanmaktadır.

9- Sessiz, sakin ve rahat ortamlar için, inventer klima tercih edilmelidir. Bu klima tavsiyesi, gürültüden azami rahatsız olanlar içindir.

10- Ortamın sıcaklığını dengeleyen ve ona göre sıcaklık ayarı yapan klimalar, en iyi neticeyi sunmaktadır.

11- Rüzgâr esintisi isteyen ve ona göre klima tercih edenler, doğal rüzgâr esintili otomatik hava yönlendirme özellikli klima tercih edilmelidir.

12- 24 saat çalışma özellikli ve sıcaklık ayarı yapabilen klimalar, dengeli sıcaklık için tavsiye edilir.

13-R 410 A gaz ile çalışan klimalar, çevre dostu olup, en iyi çevre koruma sistemine sahiptir.

Barkod Etiketi İle Hızlı Alışverişler

Barkod, ürünlerin fiyatlarını kayıtlı oldukları sistemden öğrenmeyi hedefleyen bir sistemdir. Barkod sistemin de ilk olarak bilgisayar sistemine kayıt yapılır. Bu sayede ürünü alan müşteriye ürünün barkodu okutularak fiyatı hakkında bilgi verilebilir. Bu sayede işler daha hızlı ilerler. Barkod sistemi hemen hemen her alanda kullanılmaktadır. Bu nedenle kullanım alanı oldukça geniş ve zengindir.

Barkod Etiketi

http://www.panetiket.com/wp-content/etiket/barkod-etiketleri.jpgÜrünlerin üzerinde bulunmakta olan barkod numarasının 13 numaradan oluşması gerekmektedir. İlk üç numarada ülkelerin kendilerine ait olan numaralarının bulunması gerekmektedir. Türkiye’nin ülke kodu 879’dur. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından firmalara kodlar verilmektedir. Ülke kodundan sonra bu kodlar yer almaktadır.

Firma kodundan sonra her ürüne yazılması gereken kodlar yazılmalıdır. Barkod etiketinin son numarası yani 13. Numarası kontrol numarasıdır. Görüldüğü gibi tek tek verilen kodlar ile barkod etiketlerinin 13 basamaklı barkod numaraları oluşturulmaktadır. Bu numaralar ile hem işler daha hızlı ilerlemekte hem de artık bir ürünün fiyatı için harcanan zamanlar harcanmamaktadır.

Barkod etiketleri üreticiden tüketiciye kadar, toptancıdan perakendeciye kadar herkese fayda sağlamaktadır. Herkesin işini hızlandırmakta ve daha kolaylıklar sağlanmaktadır. Bu nedenle barkod etiketi ürünler için çok önemlidir. Çünkü faydaları, yararları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Üstelik barkod etiketleri sayesinde ürünlerinizin giriş ve çıkışlarında hata yapma olasılığınız yok denecek kadar az olmaktadır. Bu da sizlere zaman kazandırmaktadır. Barkod etiketi ile hızlı alışverişler.

Aile İle Gidilecek Tatil Yerleri

Yazın gelmesi ve öğrencilerin tatile çıkması ile aileler için tatil yerleri araştırılmaya ve rezervasyonlar yapılmaya başladı. Ülkemizde bulunun birçok destinasyon yine birçok yerli Türk aileye bu senede hizmet verecek Ramazan bayramı ve bu sene 9 gün olması planlana Kurban bayramı tatili rezervasyonların patlama yaşandığı dönemler olarak dikkat çekiyor. Peki, ailecek tatil için Türkiye’de nereler tercih edilebilir?

Datça

Ege bölgesinde yer alan ve Muğla’ya bağlı olan Datça daha sessiz ve sakin bir şekilde diğer tatil merkezlerine göre daha kafa dinlemek isteyen tatil severlerin tercih ettiği Datça karmaşadan uzaklığı ile ailecek tercih edebileceğiniz tatil yerlerinden biri olarak mevcut. Yunanistan’ a bağlı olan Simi adasına çok yakın bir mesafede bulunan Datça’da bu adayı da ziyaret edebilirsiniz. 253 km’lik sahil şeridi ve 52 koya sahip Datça en önemli sahil şeritlerinden biri olan Gebekum kumuluna da e sahipliği yapmaktadır.

Belek

Antalya ‘ya bağlı Serik ilçesine bağlı Belek özellikle lüks ve kaliteli birçok dev hotele sahiptir bu yönüyle hotel tatili yapmayı arzulayan ailelerin istediği fiyatta ve özellikte bütçelerine göre her türlü hoteli bulabilecekleri bir bölge. Antalya’nın en çok tercih edilen turizm merkezlerinden olması sebebi ile son zamanlarda çok popülerdir.

Marmaris

Marmaris Muğla’nın 13 ilçesinden biridir. Muhteşem bir denize, koylara, plajlara sahiptir. Gece hayatı, alışveriş imkânları, restoranları, su ve doğal sporları, güzel konaklama imkânları gibi birçok etmen sayesinde ailelerin sıkça tercih ettiği bir merkezdir. İçmeler, Turunç, Dalyan gibi beldeleri ve Kleopatra adası ve plajı, kızkumu plajı gibi ünlü tatil yerlerini de burada gezi rotanıza ekleyebilirsiniz. Her türlü gelir düzeyine hitap eden bölge yapılacak etkinlikleri ile de zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız bir aile tatili için gayet makul.

Çin’de Hizmet Sektörü

Gelişen sanayi ve teknoloji devleri ülkelerin, çok belirgin bir özelliği var. Hizmet sektöründeki gelişmişlik. Özellikle de hizmet sektörü gelişim oranlarına bakılırken, hizmet sektörünün gayri safi milli hasıla içerisindeki oranına bakılarak bu konuda bir sonuca ulaşılır. Bu gelişmiş ülkelerdeki hizmet sektöründe ki bu yüz yıllık hızlı gelişim, bizlere gösteriyor ki aslında tüm teknolojik gelişimin başlangıcı da olan Avrupa’nın birinci dünya savaşından hızla kazanan taraf olması, bunun arkasındaki en büyük etmen olma özelliği taşımakta.

1.Çin’de Hizmet Sektörü

Çin, bildiğimiz gibi hemen birinci dünya savaşı öncesi paylaşıldı. Fakat bu paylaşılma süreci Çin içerisinde farklı bir yan etki yaptı ve Çin hızlı bir sanayileşme süreci içerisinde girdi. En son adımını ise Çin ikinci dünya savaşında attı ve kazanan taraf içinde oldu. Böylece Çin sanayisi ve teknolojisi hızla gelişme aşamasına girdi. Son zamanlarda Çinli yetkililerin dillendirdiği önemli bir konu bulunmakta, hizmet sektörü.

Gelişmiş ülkelerde, gayri safi yurt içi hasılanın yüzde seksen civarını hizmet sektörü oluştururken, Çin’de bu oran kırk yedi civarı. Bakıldığında ise Çinli yetkililer, son zamanlarda Çin’in artık ülke kaynaklarını halka arz etme vakti geldiğine değiniyorlar ve sanayi yanında hizmet sektöründe de hızlı bir atağa geçmiş durumdalar. Çinli yetkililer bu son adımları ile aslında sadece teknoloji ve sanayi anlamında önde olmak veya Amerika’yı geçmenin sadece rakamlarla olduğunun, halkın yine fakir kalacağının farkındalar. Bu nedenle böyle bir atağa girişmeye başladılar.

2.Üçüncü Dünya Ülkelerinde Hizmet Sektörü

Hizmet sektörünün gelişimi için çalışan tek ülke elbette Çin değil. Bunun yanı sıra, Uzak Doğunun parlayan yıldızı ve Avrupa’nın parlayan yıldızı Kore ve Türkiye de Çin gibi gayrisafi yurt içi hasılalarını halka arz etme yolunda adımlar atmaktalar.

Türkiye’De Sanayi Bölgesi Neresidir?

Türkiye’de sanayi, cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren gelişmeye başlamıştır ve günümüzde ülkemiz, hem ithalat hem ihracat anlamında önemli bir güç haline gelmiştir. Bunun en büyük sebebi ise coğrafyamızın birçok hammaddenin bulunduğu, bu hammaddelerin işlenmesine olanak sağlayan makine ve iş gücünün olduğu ve gerek kara gerek deniz ulaşımının rahatlıkla sağlanabildiği bir coğrafya olmasıdır. Türkiye’deki başlıca sanayi kollarının arasında besin sanayisi, kimya sanayisi, maden sanayisi ve makine sanayisi sayılabilir.

Sanayi İçin Gerekli Şartlar

Bir ülkede sanayinin tam anlamıyla kurulup devam ettirilebilmesi için bazı şartların sağlanabilmesi gerekmektedir. Bu şartlar bağlamında, ülkedeki belli başlı bölgeler sanayi açısından daha çok gelişme gösterir. Bu şartlar; sermaye, hammadde, enerji, iş gücü ve ulaşım olarak belirlenmiştir.

Türkiye’deki Sanayi Bölgesi

Ülkemizdeki en önemli sanayi bölgesi Marmara Bölgesi’dir. Bunun sebepleri, bölgenin hammadde kaynakları açısından zenginliği ve kara, deniz, hava ulaşımı açısından elverişliliğidir.

Sanayinin gelişmesi, o bölgedeki nüfusun artmasına neden olur. Ülkemizin en kalabalık bölgesi de Marmara’dır. Özellikle İstanbul ve Sakarya arası sanayinin en fazla faaliyet gösterdiği bölgedir. (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa)

Özellikle tarım, makine ve kimya sanayi bölgedeki başlıca sanayi kollarıdır. Bölgede en çok buğday, meyve, sebze, tütün, ayçiçeği, şekerpancarı gibi tarımsal ürünler yetişir. Bölgede en çok çıkarılan madenler ise bor, demir, mermer, linyit gibi madenlerdir.

Marmara Bölgesi’nden sonraki en önemli sanayi bölgesi ise Ege Bölgesi’dir.

İstanbul’dan sonraki en önemli şehir İzmir’dir. Bunun sebepleri ise tıpkı Marmara Bölgesi gibi hammadde zenginliği ve ulaşım elverişliliğidir.

Karadeniz’de özellikle Batı Karadeniz (maden), Akdeniz’de özellikle Çukurova ve çevresi (pamuk), İç Anadolu’da özellikle Ankara ve Eskişehir (savunma), Doğu ve Güneydoğu’da özellikle Diyarbakır ve Gaziantep (maden, tarım) ülkemizdeki en önemli sanayi bölgelerindendir.

Ülkemizde Sanayi Gelişmiş Midir?

Türkiye’de Sanayinin Durumu

Sanayi, günümüzde her ülkenin elde etmek istediği önemli bir faaliyet alanıdır. 18. yüzyılda ortaya çıkan bu alan ülkelere çok büyük ekonomik katkı sağlamıştır. Tabii ki her ülke bu alanda gelişememiştir. Bir ülkenin sanayisinin çok gelişmiş olması için öncelikle ham maddeye ve sermayeye, ardından da bunu işlemesi için fabrikalara ve devlet desteğine ihtiyacı vardır.

Cumhuriyetin İlk Yıllarında Türkiye’de Sanayi

Osmanlı’nın yıkılmasının ardından kurulan yeni devlette öncelik tarımdaydı. Çünkü üretmeyen ülke gelişemezdi. Sonrasında sanayi için atılan ilk adım 1923 yılında İzmir’de düzenlenen İktisat Kongresi’dir. Atatürk’ün amacı, Batılı lider ülkelerdeki gibi Türkiye’de sanayinin gelişmesini sağlamaktı. Ülke yer altı ve yer üstü kaynakları bakımından muazzam zenginliğe sahipti. Pek çok alanda krediler verilerek sanayiye teşvik yapılmıştır. Üretimde son derece başarılı fabrikalar kurulmuştur. Ancak Atatürk’ten sonraki dönemde yavaştan gerilemeler başlamıştır. Türkiye’yi bir sanayi devi olarak görmek istemeyen dış güçler ülke sanayisinde söz hakkı olmaya çalışarak bu gelişime engel koymuşlardır. Mevcut olan ham maddelerin kullanımını kendilerine kullanmak için satın almışlar, böylece Türkiye’nin üretim alanını kısıtlamışlardır.

Günümüz Türkiye’sinde Sanayinin Durumu

Günümüze gelindiğinde fabrikalara yapılan özelleştirmeler, ülkenin sanayisini durdurma noktasına getirmiştir. Ham maddenin çok olması başlı başına yeterli değildir. Eğer bir ülke bu ham maddeleri işleyip ülkesine kazanç sağlayamıyorsa, o ülkenin sanayisine gelişmiştir denilemez. Türkiye kendi ham maddesiyle, kendi sermayesiyle ve kendi iş gücü ile üretmedikçe sanayi alanında asla gelişme kaydedemeyecektir. Her geçen gün dışa bağımlı bir ülke olmaya devam edecektir. Bu durumun ortadan kalkması içinse ülkedeki fabrikaların dış ülkelerle bağlantısı olmadan üretim yapmasıdır. Ancak o zaman Türkiye’de sanayi gelişir ve buna bağlı olarak ülke gelişir.