2010 Dünya Basketbol Şampiyonası Nerede Oynanmıştır?

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası Nerede Oynanmıştır?

Basketbol dünyasında olimpiyatlardan sonra en dikkat çekici organizasyonların başında gelen dünya basketbol şampiyonası her dört yılda bir FIBA tarafından belirlenen ülkelerde düzenlenir. Peki, 2010 dünya basketbol şampiyonası nerede oynanmıştır?

 2010 Dünya Şampiyonası Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ülkemizde en çok ilgi gören sporların başında gelen basketbol özellikle 2000’li yılların başında başta Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur’un NBA’ye gitmesiyle son derece popüler hale gelmiştir. Milli takımlar düzeyinde en başarılı olduğumuz şampiyonalardan biri olan 2010 dünya basketbol şampiyonası Türkiye’nin dört farklı ilinde düzenlenmiştir.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası Nerede Oynanmıştır?

 Ev sahipliği süreci

2010 dünya basketbol şampiyonasının ev sahibi seçimi 2004 yılında Malezya’nın Kuala Lumpur kentinde FIBA genel merkezinde düzenlenmiştir. Oylamaya Fransa, Türkiye, Bosna Hersek-Hırvatistan ve Sırbistan-Karadağ-Slovenya ortak organizasyonları aday olmuştur. Daha önce aday olan organizasyonlar içinden Avusturalya-Yeni Zelanda ortak organizasyonu ve İtalya, Rusya, Porto Riko adaylıktan çekilmiştir. İlk tur oylama sonucunda Türkiye ile Fransa ikinci tura kalmayı başarmış ve bu turda rakibini bir oy farkla geçen Türkiye turnuvaya ev sahipliği yapmaya hak kazanmıştır.

 Turnuvanın Oynandığı Salonlar

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası Nerede Oynanmıştır?24 takımın 4 farklı şehirde 6’lı gruplar halinde mücadele ettiği turnuvanın grup maçları Kayseri Kadir Has Salonu, Ankara Spor salonu, İstanbul Abdi İpekçi Arena ve İzmir Halkapınar spor salonlarında oynanmıştır. 6’şarlı gruplar halinde 4 farklı ilde oynanan ilk tur maçlarının ardından gruplarında ilk 4’e giren 16 takım ikinci tura yükselmeye hak kazanmıştır. Eleme turu maçları İstanbul Ataköy’de bulunan Sinan Erdem spor salonunda oynanmıştır. Şampiyonaya Afrika’dan 3, Amerika kıtasından 5, Avrupa’dan 10, Asya’dan 4 ve Okyanusya’dan 2 takım katılmıştır. Türkiye ev sahibi olarak katıldığı şampiyonada oldukça başarılı bir performans sergileyerek finalde ABD’ne kaybederek ikinci olup gümüş madalya kazanmıştır.