İnternette Kotayi Aşmamak İçin Nelere Dikkat Edilmelidir

İnternette Kotayi Aşmamak İçin Nelere Dikkat Edilmelidir

Ülkemizde diğer ülkelere göre internet kotasına göre daha pahalı. Youtube’dan 720p video izlemek bile kotanın dolmasına yol açabiliyor. Kota dolunca internetimiz yavaşlıyor. Bu durumda bizlere de internetimizi düzenli kullanmak kalıyor. Peki, internette kotayı aşmamak için nelere dikkat edilmelidir

Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Eğer çok oyun indiriyorsanız buna dikkat eİnternette Kotayi Aşmamak İçin Nelere Dikkat Edilmelidirtmeniz gerek. Birçoğu kişinin interneti 25GB ya da50GB’tır. Fakat bilgisayar özellikleri iyidir. Günümüzün oyunları genellikle 6-7 GB’tı aşkın oluyor. Bizim bu oyunlardan 3-4 tane indirmemiz kotamızın bitişine sebep olabilir. Bu sebepten dolayı indirdiğiniz oyunların düşük MB’lık olması internetiniz açısından daha iyi olacaktır. Diğer bir sebep ise Youtube’ta aktifseniz 720p ve üstü kalitede izliyorsanız olabilir. Ve Youtube’da video izleyip de kotasını bitirenlerin sayısı çoktur. Kotam Ne Kadar Dolu Nasıl Öğrenirim?

Kotanızın ne kadar dolu olduğunu öğrenmek için Netmeter adlı programı kullanabilirsiniz. Başarılı ve güzel bir yazılımdır. Netmeter size upload ve download hızınızın an ve an ne durumda olduğunu gösterir. Sizde Netmeter’a uyduğunuz takdirde internetinizin kotasının bitmesinde ufak oynamalar yapabilirsiniz.

Casus Virüslerden Korunun

İnternetten indirdiğiniz bir dosya virüslü olabilir. Bazı virüsler bilgisayarınıza istediğini yaptırabilir. Eğer bir Hackersa bilgisayarınıza bir virüs bulaştırıp sizi bir siteye saldırırken kullanabilir. Sizi istediği gibi kullanabilir buda sizin internetinizin yavaşlamasına neden olur. Bilgisayarınızda iyi bir virüs programı kurulu olması sizin için her an daha iyi olacaktır. İnternetteki sıralamalara bakarak en iyi virüs programını kendiniz seçebilirsiniz.

İnternetinizi Hızlandıracak Bir Taktik

Bu durumlarda genellikle internette internetimizin nasıl hızlanacağını araştırırız. İnternet hızlandırmada büyük rol oynayan bir faktör DNS değiştirmek işinize yarayacaktır. Mesela en yaygın olan DNS’lerden biri 8. 8. 8. 8 – 8. 8. 4. 4 ‘tür.

AKK 2018’de Son Buluyor!

İnternetteki haberlere göre Adil Kullanım Kotası (AKK) 2018 yılının sonlarına doğru kaldırılacağı söyleniyor. Bu haber gerçekleştiği takdirde internetiniz artık her gün ayın ilk başındaki hızda olacak.